Monday.com se razlikuje od ostalih orodij za upravljanje projektov

Pravimo, da nismo orodje za upravljanje projektov, toda kaj to dejansko pomeni?
Preverite sami
Monday.com je verjetno najbolj vsestransko orodje, ki ga najdete. To je nož švicarske vojske za menedžerje po vsem svetu.
Da, res lahko uporabite monday.com za upravljanje vseh svojih projektov, lahko pa ga uporabite tudi kot CRM sistem, za upravljanje oglaševalskih kampanj, za spremljanje napak, za upravljanje projektov strank ali za spremljanje video produkcije. Načinov za njegovo uporabo je na stotine in uporablja se za skoraj vse: od učiteljev, ki načrtujejo pouk, do inženirjev, ki izdelujejo letala.
Kaj naredi monday.com tako popolnoma drugačno v primerjavi z drugimi orodji na trgu? Obstaja nekaj ključnih funkcij, zaradi katerih je izdelek nekaj, česar ljudje ne morejo storiti, in nadomešča mnoga druga uporabljena orodja, kot so e-pošta, Excel in druga orodja za upravljanje projektov.

Morate se znati osredotočiti na procese in ne na naloge

Statična kljukica, ki opravilo označi kot "dokončano" ali "odprto", ne daje članom skupine in vodjem dovolj informacij, da bi vedeli, kje točno so. Zadeve so vedno bolj zapletene od tega.
Kaj bi si mislili o "enodnevni zamudi" ali "čakam na vložek, preden lahko nadaljujem"? Ta stanja, ki se pojavljajo v resničnem življenju, niso predstavljena v drugih orodjih za upravljanje projektov. Te zadeve so vedno pojasnjene zunaj dejanskega orodja v e-poštnih sporočilih, sestankih ali diskusijskih platformah.
Zavedamo se, da stvari nikoli niso tako preproste, zato se monday.com osredotoča na procese. Mi olajšamo strukturiranje informacij o projektu ali nalogi, tako da se lahko uporabijo tudi v prihodnjih procesih. To izboljšuje vse vidike upravljanja in komunikacije. Vse lahko resnično daste na monday.com in pregledno je za vse v skupini.

Potrebujete nekaj vizualnega, namesto nečesa na podlagi besedila.

Besedilo najbolje deluje, ko mirno sedite na svojem stolu ob dobri knjigi. Če pogledate sistem, ki temelji na besedilu - in vsi temeljijo na besedilu -, morate prebrati vse, kar vidite, da veste, kaj se dogaja. To traja čas in če ste zelo zaposleni, boste stvari pogrešali.
Monday.com je povsem vizualno. Barvni statusi proaktivno pošiljajo signale, tako da že na prvi pogled veste, kako poteka postopek, ne da bi morali ničesar brati. Vizualni dražljaji so izredno močni za namene vodenja ekipe: omogočajo definiranje procesov in komunikacijo brez besed. Če monday.com označite na zaslonu v vaši pisarni, lahko vsi od daleč vidijo, kako potekajo procesi. Vizualni signali so učinkoviti, niso odprti za interpretacijo in so jasni vsem.

Pomembno je delati z mrežo, ne pa s hierarhijo

V zgodnjih dneh monday.com smo se pogovarjali s stotinami managerjev in izvedeli, da vsi uporabljajo preglednice ali omrežja za upravljanje najvišjih ravni. Ljudje razmišljajo v mrežah, ne v hierarhiji. To je intuitiven, raven način za organiziranje informacij - vsi to počnemo. Zato smo načrtovalno ploščo monday.com postavili kot mrežo, v našem sistemu pa ni bilo uporabljene malo ali nič hierarhije.
Večina orodij za upravljanje projektov temelji na hierarhiji. To je težava: Hierarhije je težko krmariti in vedno obstajajo različni načini, kako jih ustvariti. Zmedeno je. Kdaj ste nazadnje našli svoje datoteke med mapami drugih?

Morate se osredotočiti na veliko sliko, ne na naloge

Nihče ne razume, kje stoji trimesečni projekt, če pogledate naloge, ki jih sestavljajo. Pogosto ne vemo, kako daleč smo v eni sami nalogi.
Tudi če je nekaj "pripravljeno", je veliko, česar ne vemo, zato postavljamo vprašanja: "Ste vse obvestili?" Ali "Ali ste ga poslali?" To storimo, ker to že vemo je seznam preverjenih nalog, to ne pomeni nujno, da je bil projekt dejansko končan. Zato imamo sestanke in dolgotrajne izmenjave e-pošte, da zagotovimo izpolnjevanje naših rokov. To pomeni, da vam orodja dejansko ne pomagajo bolje ali hitreje dokončati dela.
Rešitev za to je uporaba pristopa od zgoraj navzdol: Postavljamo si cilje, oblikujemo procese in spremljamo, kako potekajo stvari. To je edini način, da sestavi urnik. Na monday.com ena preprosta načrtovalna plošča spremlja vse informacije. Med sestanki ni več treba poizvedovati ali preverjati; vsi to samo vedo.
Partnerji

Let’s talk, we can make a difference together.

Send a message to us and learn how our innovative and dedicated team can help you create a genuine and better solution.

One message. No obligation.